Når handlen er endelig

Når der er meldt endelig handel, kan ingen af parterne fortryde og springe fra handlen, og drømmeboligen er nu jeres.

Det formelle arbejde starter nu, når handlen er endelig, skal der tinglyses skøde på ejendommen, så jeres retmæssige ret af ejendommen sikres juridisk. Et skøde er det dokument, der sikrer jer den juridiske ret til sælgers bolig. Uanset, hvilken type ejendom I køber (undtaget andelsboliger) har I brug for tinglysning af et skøde. I praksis er skødet i dag et elektronisk dokument, da tinglysningen er blevet digitaliseret. Det oprettes inden på Tinglysningsrettens hjemmeside og underskrives sædvanligt af alle parter med NemID.

Når jeres adkomst til ejendommen er tinglyst, er der således blevet gjort opmærksom på, at ejendommen har fået nye ejere.
(artiklen fortsætter under kontaktformularen)

ContactForm]

Inden overtagelsesdagen skal I have styr på, at der er tegnet forsikringer hus og eventuelt ejerskifteforsikring. Det er meget vigtigt, at de træder i kraft den dag I får adgang til ejendommen, også hvis dette er før den officielle overtagelsesdag.

På overtagelsesdagen vil der blive aflæst målere, og ejendomsmægleren vil typisk sørge for registrering af ejerskifte hos de forskellige forsyningsværker. I skal tjekke funktionen af hårde hvidevarer og gennemgå ejendommen for fejl og mangler og om ejendommen svarer til, hvad der er beskrevet i salgsopstilling, tilstandsrapport mv., og at sælger har foretaget eventuelle aftalte udbedringsarbejder mv. Eventuelle indsigelser, skal ske hurtigst muligt og skriftligt.

Inden for en måneds tid, efter overtagelsesdagen skal der udarbejdes en refusionsopgørelse. Dette er, hvad man tidligere kaldte en reguleringsopgørelse mellem jer som købere og sælger. Når man overtager en bolig, vil skæringsdatoen typisk være overtagelsesdagen, såfremt der er udgifter, der er er betalt forud eller endnu ikke opkrævet/afregnet, bliver de reguleret i refusionsopgørelsen mellem jer. Det vil sædvanligt være poster som ejendomsskatter, oliebeholdning, eventuelt ejerskifteforsikring mv.

Når alle parter har godkendt denne, skal saldoen betales i enten jeres eller sælgers favør.

I er ved at være i mål nu. Når skødet er tinglyst uden anmærkninger, I har fået overdraget nøglerne til boligen, og refusionsopgørelsen er på plads er bolighandlen klar til at blive afsluttet.

KONTAKT OS

Vi deler gerne ud af vores erfaringer og gode råd. Det er fuldstændigt uforpligtende, og vi lover dig at du får en dygtig Køberrådgiver i røret. Indtast dine kontaktoplysninger nedenfor: