Når drømmeboligen er fundet

Når I har fundet jeres drømmebolig, skal i forhandle de gængse vilkår på plads.

I skal her huske på, at ejendomsmægleren er sælgers rådgiver og varetager således alene sælgers interesser. Det er altid en god idé at bede om et skriftligt svar, hvis I har spørgsmål, der er helt afgørende for jer, så der ikke opstår tvivl om det efterfølgende.

Når I har forhandlet pris og vilkår på plads med ejendomsmægleren, vil der blive udarbejdet en købsaftale. I skal her bede om, at der indsættes et bank- og advokat-/rådgiverforbehold, (hvis I ønsker det) så jeres rådgivere har mulighed for at gennemgå købsaftalen og handlens dokumenter, og sikre jeres interesser bedst muligt.

Når der er indsat bank/rådgiverforbehold, har jeres rådgivere mulighed for at annullere handlen uden omkostninger for jer, hvis der viser sig forhold, der gør, at I ikke længere ønsker at købe boligen. Naturligvis inden for den givne frist, som typisk er mellem tre – seks hverdage, fra alle parters underskrift. Uden et bank- og rådgiverforbehold, vil det koste jer 1% af købesummen, såfremt I fortryder handlen, inden for den lovpligtige frist på seks hverdage.
(artiklen fortsætter efter kontaktformularen)

Kontakt os

I skal være opmærksomme på, at selvom ejendomsmægleren har udarbejdet en købsaftale og sendt til jeres til underskrift og I signere og sender den tilbage til mægleren, så er det først en bindende aftale fra sælgers side, når denne har signeret købsaftalen. I skal derfor være opmærksomme på, at få sælgers underskrift hurtigst muligt, så I ikke risikerer at boligen bliver solgt til anden side.

Købers rådgivere, vil efter alle parters underskrifter gennemgå købsaftalen og handlens dokumenter. BoligPartners gennemgang af handlen, vil i samråd med jer munde ud i en godkendelsesskrivelse. Godkendelsesskrivelsen er det dokument der beskriver, hvilke forbehold vi har for handlen, før den kan endelig godkendes.

Ligesom vi skal godkende handlen, skal jeres bank også godkende handlen. Det betyder blandt andet, at jeres bank skal have en vurderingsmand ud og vurdere ejendommen, før banken kan godkende finansieringen, dette er helt standard.

Når parterne er blevet enige om vilkårene med eventuelle forbehold i godkendelsesskrivelsen, godkendes handlen endeligt.

KONTAKT OS

Vi deler gerne ud af vores erfaringer og gode råd. Det er fuldstændigt uforpligtende, og vi lover dig at du får en dygtig Køberrådgiver i røret. Indtast dine kontaktoplysninger nedenfor: