rådgiverforbehold - hvad er det?

Hvad er et rådgiverforbehold?

Et rådgiverforbehold er den del af købsaftalens vilkår, der sikrer dig, at du kan annullere boligkøbet uden omkostninger, såfremt dine rådgivere gør dig opmærksom på forhold i købsaftalen, som du ikke kan acceptere.

I den mest almindelige og mest benyttede købsaftale, står rådgiverforbeholdet noteret under pkt. 11 i købsaftalen:
“Købers underskrift er betinget af købers rådgivers godkendelse af handlen i sin helhed”

– og frasen lyder som nedenstående;

”Nærværende handel er fra købers side betinget af, at dennes rådgiver, jf. købsaftalens afsnit 10, godkender handlen i sin helhed. Indsigelser skal være sælgers ejendomsmægler skriftligt i hænde senest kl. 16, X hverdage efter købsaftalen er underskrevet af begge parter etc.”

Hvilke rådgivere dækker rådgiverforbeholdet over?

Rådgiverforbeholdet dækker over de professionelle rådgivere, du måtte benytte ifm. boligkøbet. Det kan f.eks. være bankrådgiver (også omtalt som pengeinstitutforbehold eller bankforbehold), advokat, køberrådgiver (også omtalt som boligrådgiver) eller øvrige mæglere, finansiel samt juridisk rådgivning.
(artiklen forsætter under kontaktformularen)

Kontakt os

Hvornår kan man underskrive købsaftalen?

Du bør aldrig underskrive købsaftalen, uden der er indsat et rådgiver-/bankforbehold. I langt de fleste købsaftaler er dette standard, men det er vigtigt, at du sikrer dig, at det fremgår af netop den aftale, du underskriver. Når du har underskrevet købsaftalen er det naturligvis vigtigt, at du deler købsaftalen med dine rådgivere således, at de både har tid til at forholde sig til den, og at I kan nå at gøre eventuelle indsigelser gældende inden fristen udløber.

Hvad betyder et rådgiverforhold for mig som boligkøber?

Grundlæggende handler det om, at købers underskrift er betinget af, at dine rådgivere kan godkende købsaftalen. Det sikrer dig muligheden for, at dine rådgivere kan gennemgå købsaftalen og handlens dokumenter – med dine interesser for øje – og annullere handlen såfremt der er noget, der er uacceptabelt i købsaftalens vilkår.

Hvad koster det at fortryde eller annullere et boligkøb?

Uden et bank- og rådgiverforbehold i købsaftalen, vil det koste dig1% af købesummen, hvis du fortryder handlen efter købsaftalen er underskrevet. Det er en lovbestemt fortrydelsesret.

Men rådgiverforholdet/advokatforbeholdet løber uafhængigt og sideløbende med fortrydelsesretten og supplerer dermed den lovbestemte fortrydelsesret for køber og er modsat fortrydelsesretten gratis at benytte sig af. Du kan trække dit købstilbud tilbage og dermed træde tilbage fra handlen.

Rådgiverforbeholdet betyder, at selvom du underskriver købsaftalen, har du mulighed for at annullere handlen uden omkostninger til sælger, ejendomsmægleren og også BoligPartner, hvis du bliver opmærksom på forhold du ikke kan acceptere.

BoligPartner er købers rådgiver, og vi lever af at levere professionel køberrådgivning i hele landet. Vil du have professionel rådgivning eller har du spørgsmål til ovenstående, så er du altid velkommen til at ringe til os på 70 60 50 38 ☎️

Så hjælper vi dig sikkert videre i dit boligkøb.

KONTAKT OS

Vi deler gerne ud af vores erfaringer og gode råd. Det er fuldstændigt uforpligtende, og vi lover dig at du får en dygtig Køberrådgiver i røret. Indtast dine kontaktoplysninger nedenfor: