SKAL man bruge en advokat ved boligkøb?

Er en advokat eller køberrådgiver bedst – og hvad er forskellen?

Er det et krav at bruge en advokat ved boligkøb?

Begge er spørgsmål vi tit støder på, og svarene er ret klare.

Nej, det er ikke et krav at benytte en advokat ved boligkøb.

Og ja, en køberrådgiver tilbyder den samme rådgivning ifm. et boligkøb som en boligadvokat.

Hvad enten du har brug for hjælp til gennemgang af købsaftalen og handlens dokumenter eller hjælp til udarbejdelse af refusionsopgørelse og tinglysning af skøde, kan du få nøjagtig den samme juridiske og professionelle bistand af en boligrådgiver som af boligadvokater – og det ofte til en billigere pris.

Derfor anbefaler vi, at du benytter en køberrådgiver (også kaldet boligrådgiver), når du køber bolig.

Med en køberrådgiver ved din side får du løbende rådgivning under dit boligkøb og hjælp til at gennemgå alle dokumenter, så du er sikret, at alt er, som det skal være.

Få hjælp til dit boligkøb

Om du er førstegangskøber, eller du allerede har erfaring som boligkøber, kan en køberrådgiver sikre dig, at du kommer bedst muligt gennem alle faserne i et boligkøb. Det betyder, at du under hele bolighandlen – fra den første fremvisning til overtagelsen af din nye bolig – kan føle dig tryg og sikker.

Køb af bolig – juridisk køberrådgivning

BoligPartner er eksperter inden for køb og salg af fast ejendom. Vi har mange års erfaring med handel af bolig fra en mangeårig baggrund som uddannede ejendomsmæglere og jurister med speciale i fast ejendom.

Med vores erfaring fra en bred vifte af opgaver med boligrådgivning og konkret erfaring som mægler på boligmarkedet kan BoligPartner yde dig en mere differentieret ekspertise og en mere målrettet service end en boligadvokat.

BoligPartner kan således tilbyde dig som køber juridisk ekspertise og professionel rådgivning i alle facetter af en bolighandel til en yderst fornuftig pris.

Professionel rådgivning ved boligkøb

Når du vælger BoligPartner som din rådgiver, får du professionel juridisk bistand til at købe en bolig – og det være sig fast ejendom som både sommerhus, ejerlejlighed, hus, landejendom mv.

BoligPartner sørger for alt det formelle, og vi er din garanti for, at alt ved din bolighandel forløber korrekt og planmæssigt:

 • Vi gennemgår købsaftalen og alle handlens dokumenter fra A til Z.
 • Vi kan guide dig i forhold til det juridiske indhold i en tilstandsrapport, energimærke og elinstallationsrapport.
 • Vi sørger for berigtigelse af bolighandlen og udarbejder således skøde og sørger for tinglysning.
 • Vi udarbejder refusionsopgørelsen.
 • Vi sørger for, at købesummen frigives rettidigt.
 • Vi kan rådgive om, hvad en ejerskifteforsikring betyder for dit huskøb

BoligPartner kan også yde køberrådgivning ved forældrekøb, køb af landbrug eller projektkøb. Kontakt os og lad os få en ærlig snak om dine behov og interesser.

Køberrådgiver eller boligadvokat?

En køberrådgiver kan tilbyde dig de samme ydelser under en bolighandel som en boligadvokat.

En boligrådgiver er købers repræsentant ved køb af hus på samme måde, som ejendomsmægleren er sælgers repræsentant ved salg af hus.

Du vil opleve, at du ved at vælge en boligrådgiver kommer trygt og sikkert gennem alle aspekter i en bolighandel – og med den ikke ubetydelige fordel, at den samme juridiske ekspertise som oftest kan fås til færre penge end ved at vælge advokater.

Du bør derfor vælge en boligrådgiver, når du skal stå foran at skulle købe en bolig.

Komplet køberpakke

Gør brug af vores ekspertise og kom bedst muligt i mål med dit køb af din nye bolig.

Med vores store erfaring inden for bolighandel er du sikret en kompetent rådgiver og mægler, som står ved din side, og som sikrer, at ejendomsmægleren – som sælgers mand – ikke overgår dine interesser.

Hos BoligPartner kan du få en komplet køberpakke, hvor handlen godkendes i sin helhed, og hvor alt er på plads til overtagelsesdagen. Det betyder, at du kan læne dig trygt tilbage og kun fokusere på, at du snart står som ejer af en ny bolig.

Ved at vælge en køberpakke overtager BoligPartner ansvaret og sørger for overblikket over følgende:

 • Vi gennemgår købsaftalen og alle handlens dokumenter
 • Vi fremsender rådgivningsskrivelse til køber, om de særlige forhold ved handlen, man skal være opmærksom på
 • Vi udarbejder godkendelsesskrivelse, med eventuelle forbehold for handlen
 • Vi sørger for korrespondancen med handlens parter om godkendelse af handlen
 • Vi godkender handlen i sin helhed
 • Vi sørger for udarbejdelse eller kontrol af skøde
 • Vi sørger for, at alt er på plads til overtagelsesdagen
 • Vi sørger for udarbejdelse eller kontrol af refusionsopgørelse
 • Vi sikrer handlens afslutning i sin helhed

Med køberrådgivning vil du blive gjort opmærksom på særlige forhold omkring ved købet af ejendommen. Det kan for eksempel være fælleslån i foreninger, eller at der er pålagt servitutter på boligen eller dens tilhørende bygninger.

BoligPartner kan også tilbyde dig andre pakkeløsninger, hvis du har andre interesser eller behov. Vi kan for eksempel tilbyde Køber-Gennemgang, Berigtigelse af bolighandel eller Tinglysning af skøde.

Alle pakkeløsninger, hvor dine interesser er i fokus, og hvor BoligPartner står ved din side med kompetent råd og viden.

Vi har en landsdækkende service, og du kan derfor benytte dig af vores rådgivning og ekspertise i hele landet.

Gennemsigtigt og trygt køb af bolig

Hos BoligPartner får du faglig ekspertise og tilbydes faste attraktive pakkeløsninger frem for uklare timepriser.

Du vil have direkte kontakt med egen boligrådgiver gennem hele processen, og vi er altid åbne for at svare på spørgsmål og rådgive om både stort og småt. Vi arbejder for dig og for, at du skal føle dig i trygge hænder.

Når du vælger en af vores pakkeløsninger, er du garanteret en fast pris, så der dukker ingen uforudsigelige regninger op. Du ved med andre ord, hvilke ydelser du køber og til hvilken pris.

Grundig gennemgang

BoligPartner garanterer en grundig gennemgang af købsaftale, skøde og alle andre vigtige juridiske dokumenter ved dit køb, og vi sørger for at formidle dig de juridiske forhold i din bolighandel på en let og forståelig måde.

BoligPartner bevarer overblikket gennem hele handlen, og du kan tage os med på råd under hele processen.

Det er af største betydning for os, at du føler dig tryg, så dit primære fokus kan være at glæde dig over et nyt kapitel i dit liv.

Overlad ansvaret og overblikket til os, og du kan være sikker på en kompetent køberrådgivning, hvor BoligPartner vil gennemgå alle relevante dokumenter og sørge for at holde dig opdateret på handlens processer undervejs.

Vi ved, at det er en stor beslutning at købe bolig, og at det er helt naturligt, at spørgsmål og tvivl kan opstå undervejs i processen. Vi står derfor altid til rådighed for at svare grundigt på alle dine spørgsmål eller give råd omkring tvivlsforhold, og en ærlig og nærværende dialog med dig er følgelig af højeste prioritet for os, derfor har du også altid et direkte nummer til din rådgiver.

Uvildig boligrådgivning

Hos BoligPartner er dine interesser som boligkøber i fokus. Vi er din repræsentant i bolighandlen, og vi står på din side hele vejen under dit køb.

Hvor ejendomsmægleren står på sælgers side og til hver en tid sikrer sælgers interesser, er en boligrådgiver din repræsentant og din garant for, at dit boligkøb gennemføres uden fejl og uden ubehagelige overraskelser.

BoligPartners køberrådgivning er uvildig og har kun det formål at bistå dig med faglige råd og bistand fra det øjeblik, hvor boligen har fanget din interesse til det store øjeblik, hvor skødet og købsaftalen er underskrevet, købesummen er frigivet, og du står med nøglen i hånden.

Ingen handel = ingen regning

Det er vigtigt for os, at vores rådgivning af køber er baseret på klare og gennemsigtige aftaler. Du er derfor garanteret, at hvis din bolighandel ikke gennemføres, så modtager du heller ikke en regning.

KONTAKT OS

Vi deler gerne ud af vores erfaringer og gode råd. Det er fuldstændigt uforpligtende, og vi lover dig at du får en dygtig Køberrådgiver i røret. Indtast dine kontaktoplysninger nedenfor: