5 ting du kan forhandle om ved huskøb

5 ting du kan forhandle om ved huskøb

Du har fundet drømmehuset eller den perfekte ejerlejlighed.

Og beslutningen er taget – den skal være din.

Nu begynder selve forhandlingen med sælger.

Vi har samlet 5 ting, som du kan tage med i din forhandling med sælger/ejendomsmægleren.
(artiklen forsætter under kontaktformularen)

Kontakt os

Den første ting vil næppe overraske dig; men de 4 andre er gode at huske, fordi de kan sikre dig en mere tryg, billigere og mindre stressende ejendomshandel og efterfølgende overtagelse.

5 muligheder for forhandling ved huskøb:

 1. Prisen: Det kommer næppe bag på dig, at prisen er et af de vigtigste forhandlingspunkter i en ejendomshandel. En forhandling om prisen handler bl.a. om din egen smertegrænse, dit budget, ejendommens stand, beliggenhed og størrelse.
 2. Ejerskifteforsikring: Hvis du køber hus, kan du ifm. forhandlingen foreslå, at sælger betaler halvdelen af den ejerskifteforsikring, som DU foretrækker, og ikke halvdelen af den billigste ejerskifteforsikring, som sælger vælger.
  Derved kan du opnå en bedre dækning og en besparelse på præcist det ejerskifteforsikringstilbud, du foretrækker.
  Du kan eventuelt tjekke dette link https://forsikringsguiden.dk/forsikringsoplysningen/vaerd-at-vide-om-forsikring/ejerskifteforsikringsguiden/sammenlign-ejerskifteforsikringer/, hvis I gerne vil vide mere om de forskellige forsikringsselskaber.
 3. Overtagelsesdag/dispositionsdag: Såfremt du kan forhandle en tidligere dispositionsdag på plads, er der en besparelse på ejendomsskatten og terminsydelser, som først skal betales fra den officielle overtagelsesdag. Dvs. at du tager boligen i brug tidligere, end du reelt begynder at betale de faste udgifter for den. Dermed kan du f.eks. hurtigere opsige eller sælge eksisterende ejendom og dermed spare penge på husleje/faste udgifter i den bolig.
 4. Indbo: Overvej om der er noget af det eksisterende indbo i boligen, som kunne være interessant eller praktisk for dig at overtage fra sælger. Det kan have stor værdi for dig, hvis du får forhandlet en del af indboet med – eksempelvis hårde hvidevarer, græsslåmaskine, havemøbler, gardiner mv.
  Bemærk, at fritidsboliger/sommerhuse ofte sælges med indbo.
 5. Indsigelsesfrist på hårde hvidevarer: Det er en god idé, at du får forhandlet dig til en længere indsigelsesfrist på hårde hvidevarer. Det giver dig bedre tid til at gennemgå disse på/efter overtagelsesdagen.
  I har sandsynligvis rigeligt at gøre i forvejen på overtagelsesdag og det kan være svært at nå at teste samtlige hvidevarer på dagen.
  I kan med fordel forhandle jer frem til evt. 5 hverdages frist til at komme med indsigelser fra overtagelsesdagen, hvis hårde hvidevarer ikke er fuldt ud funktionsdygtige. Det betyder, at I kan kompenseres for reparation eller tilskud til køb af nye hvidevarer svarende til det, I har overtaget i forhold til alder og stand.

Hos BoligPartner hjælper vi hver dag købere i hele landet med bedre og tryggere boligkøb. Ovenstående er blot en del af vores køberrådgivning. Du kan læse mere om køberrådgivning her og kontakte os nedenfor.

KONTAKT OS

Vi deler gerne ud af vores erfaringer og gode råd. Det er fuldstændigt uforpligtende, og vi lover dig at du får en dygtig Køberrådgiver i røret. Indtast dine kontaktoplysninger nedenfor: