Klummen

Få tilbud fra forskellige mæglere
Reklamer fra mæglerne lover ofte stort "overskud", hvis man sælger hos dem. Sommetider antydes ligefrem, at en bestemt mægler kan få mere for din bolig end de andre kan.
En artikel i Politiken 20.02.99 er derfor tankevækkende. Tre lokale mæglere blev anmodet om at vurdere en ejerlejlighed på Frederiksberg. De to første vurderede salgsprisen til 722.000 og 602.000 medens den tredje satte lejligheden til 896.000 og solgte den for 830.00.
Forelagt disse store forskelle udtaler ejendomsmæglernes formand, at "ikke alle ejendomsmæglere er lige dygtige. Det er journalister og læger heller ikke. Selvfølgelig kan der være opstået en fejl. Det kan der jo også på hospitaler eller aviser".
Det er næppe muligt at blive indlagt på tre hospitaler for at undgå fejl. Og kan vi fremover stole blindt på ejendomsmæglernes slogans om deres fortræffeligheder?
(Af Bent Christensen)

Hvad med lidt vitterlighed
Mange har sikkert skrevet under som vitterlighedsvidne uden at kende alvoren bag deres underskrift. En kollega har sit skøde eller pantebrev med på arbejdet, og beder om et par underskrifter. De skal jo være på dokumenterne og man har selv tidligere haft brug for det. Det er en rutine. Og rutinen sløver, så man glemmer dens formål.
   For vitterlighed betyder, at man skal se på, at skødet eller pantebrevet skrives under. Heldigvis går det godt i tusindvis af tilfælde. Men hvad nu hvis? Og det er svært at være skeptisk over for en god nabo eller kollega, der beder om en underskrift.
   De, der skal bruge underskrift om vitterlighed, må fremover være mere "hensynsfulde" og sørge for, at det går rigtigt til. Eller skrive under i bank, hos ejendomsmægler eller advokat (tæller dobbelt).
   Vitterlighed har slumret i mange år, fordi det i langt de fleste tilfælde går godt. Men PFA-Thorsen har vist, hvor vigtigt det kan være at tage vitterlighed alvorligt.
(Af Bent Christensen)
Klummer

Tilbud fra flere mæglere 04.99

Vitterlighedsvidner 02.99


Køberrådgivning - Sælg Selv - Fast Salær forsiden | top | brevkassen | e-post

Vigtigt! Vilkår for brug af boligpartner.dk

Sidst opdateret den 29-07-99 af
Webmaster: Bent Christensen
Copyright © 1999 - 2002 ejendomsmægler Bent Christensen


ml> jo="+(navigator.javaEnabled()?"Yes":"No"); } document.write(''); document.write('This Site Tracked by WebTrendsLive.'); document.write(''); } wtl_Tag4_5218(); //-->