Køberrådgivning

Nye tider
Tidligere var ejendomsmægleren mægler i ordets oprindelige betydning. Han bragte køber og sælger sammen og rådgav dem begge.
   Kædemæglerne er afhængige af andre interesser. Derfor har ny lovgivning nu slået fast, at sælgermægleren er "sælgers mand". Som køber har du derfor brug for uvildige rådgivere, uafhængige af andre interesser end dine. Du har brug for en "købers mand", så du bliver en kritisk boligkøber.

Hvem er dine rådgivere?
Banken er med i billedet, en bygningssagkyndig kan være nødvendig og så en købermægler eller advokat. Lovgiverne har givet mægleren ret til at skrive skøder. Det viser, at mægleren er særdeles kvalificeret til rådgivning ved ejendomskøb.

Advokat eller købermægler?
Advokaten arbejder med mange, helt forskellige opgaver. Købermæglerens arbejdsdag er ejendomshandel. Han har lokalkendskab, kan bedømme lejlighedens stand, kender priserne, er ekspert i prioritering og kender hele spillet "indefra". Han kan se dit køb i en samlet helhed, så du får en skræddersyet løsning, der passer til dig. Købermægleren er din bedste guide og totalrådgiver gennem boligjunglen.

Du har noget i kikkerten
Du har set en lejlighed, der har din interesse. Jeg er med fra første færd, og du kan ringe til mig når som helst. Vi gennemgår lejligheden sammen. Jeg bemærker mig det, du skal være opmærksom på, mangler eller ulovlige forhold, i lejligheden og i bygningen. Især tag og kælder fortæller noget om ejendommens tilstand. Jeg får et indtryk af dine boligønsker og kan give dig nogle tip.
   Efter besøget i lejligheden fortæller jeg om mine indtryk af lejligheden. Som din rådgiver sørger jeg for, at du kender alle konsekvenser, inden du beslutter dig for at købe.

Du går et skridt videre
Du har fundet din fremtidige bolig. Men pengene skal jo passe, så vi opstiller et budget over din økonomi efter køb. Du skal jo både kunne trives i lejligheden og med økonomien.
   Banken skal være med, udbetalingen skal på plads, og sælgerpantebrevet kan måske købes på fornuftige vilkår. Som din rådgiver går jeg med i banken, så du får den finansiering, der passer til dig.

Så skal der læses jura...
Jeg går købsaftale og lejlighedens papirer grundigt igennem. Så er du sikret mod faldgruber. Købsaftalen gennemgår vi derefter sammen, og jeg forklarer de begreber og udtryk, du måske ikke er helt fortrolig med.v

...og sættes pris og ønsker
Prisen bestemmes af det aktuelle marked og den aktuelle lejlighed. Vi finder frem til, hvad dit fornuftige bud bør være. Lejligheden skal jo kunne sælges igen uden tab. Du har specielle ønsker til finansieringen, sælgerpantebrevet, udbetalingen, kurssikring overtagelse af lejligheden eller ønsker om medfølgende udstyr.

...og forhandles
Det vi når frem til, forhandler jeg med sælgers mægler. Her kommer købets psykologi kommer ind i billedet. Hvordan skal vi gå frem i forhandlingerne? Det ved jeg noget om fra de mange år som ejendomsmægler.

Nu kan du næsten slappe af
Når købsaftalen er skrevet under er der en del papirarbejde tilbage. Det ordner jeg. Du skal blot sørge for nogle underskrifter. Men hele tiden bliver du orienteret om det, der sker. Så du kan koncentrere dig om flytning og planerne omkring din nye lejlighed.

21 års erfaring
I 21 år har jeg beskæftiget mig med ejendomshandel. Du får altså en virkelig trænet professionel rådgiver, hvor intet overlades til tilfældighederne. Og du har personlig kontakt med mig hele vejen.

Hvad koster det?
Kr. 8.750 incl. moms er prisen for det, jeg har beskrevet. Det svarer til at få skrevet skøde hos en advokat på en ejendom til ca. 540.000. Prisen inkluderer besigtigelse af 3 lejligheder.
   Du skal jo stå frit og have lov til at vælge om.

Vil du kun have berigtiget din handel med skøde, pantebreve, tinglysning m.m. er prisen kr. 5.625 incl. moms.

Professionel hjælp
gi'r det sikre boligkøb


Bent Christensen rådgiver og sørger for:

• Gennemgang af
lejligheden
og ejendommen

• Økonomiberegning

• Bank og finansiering

• Gennemgang af
købsaftale
og lejlighedspapirer

• Prisfastsættelse
og vilkår

• Forhandlinger
med sælger

• Kurssikring

• Skødeskrivning

• Sælgerpantebrev

• Tinglysning

• Refusionsopgørelse

for kr. 7.000 + moms

Alene berigtigelse
af handel
kr. 4.500 + moms


boligpartner | forsiden | top | e-post

Webmaster: Bent Christensen
Ejendomsmægler Bent Christensen

Frederiksberg Allé 12 • 1820 Frederiksberg C

33 31 46 36 • bc@boligpartner.dk